- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

SAĞLIĞIMIZ, SIHATLİ YAŞAMAMIZ İÇİN, YEMEK YEMEYİ ÖĞRENMELİYİZ…

İnsan vücudu; bu günü kadar yapılmış, yapılmakta olan, ileriki günlerde de yapılması düşünülen, hayalleri kurulan, elektrik-elektronik-mekanik-biyolojik fabrikalar zincirini barındırmaktadır.

 

İnsanın, sindirim sisteminin incelenmesi ve öğrenilmesi için bir ömür çok az gelir.

 

İNSAN, YEMEK YEME İŞLEMİNİ ; AKIL (Beyin), GÖZ, BURUN, AĞIZ organlarının ilk ameliyesi ile yaparak, miyde, ince barsak, kalın barsak sistemlerinin ve bağlı organların çalıştırılması ile yenilmelidir.

 

Televizyon izlenerek, sohbetler edilerek, çok etkileyici konuları düşünerek yenen yemekler, sindirim sistemlerinin normal çalışmasını bozar.

 

Sofra ve yemeklerin görünüşü güzel olacak. Göz zevkine ve iştahın açılmasına sebep olacak.

Gözümüz yemeye bakarak, sindirim sisteminin çalışmasına ve yutulacak olan her lokmanın özelliğini algılayarak, yapılması gereken asit benzeri hazmedicileri üretecektir.

Burnumuz, yemeyin kokusunu alarak, sindirim sisteminin hazım algılamasına yardımcı olacaktır.

Ağzımıza aldığımız lokmaları, ağzımızda dişlerle iyice parçalayıp, dilimizin uyarıları doğrultusunda ve talimatlarıyla tükürük bezinin lokmaların ilk hazım işlemlerine yardımcı sıvıların çıkarılması ve miydenin istediği sıcaklık ayarının yapılarak, yutaktan miydeye gönderilmesi. Miydeye gelen yarı hazmedilmiş besinlerin, cins ve miktarlarına göre, miyde öz suyunun salgılanması ve miyde hareketleriyle yoğrularak ilk yenenin altta, sonra yenenlerin de kat, kat yaş pasta gibi sıralanmasının yapılması ile ve sonrasında, safra kesesi gibi yardımcı organların hazmı kolaylaştırıcı salgıları ile ince bağırsağa geçmesi, ince bağırsakta bulunan 1600 çeşit bakterinin devreye girmesi ile son hazım ve ayrıştırma sisteminin çalışması ve ince bağırsak içinde bulunan timörlerle vücudun ihtiyacı olar maddelerin emilimi işlemi ile kalın bağırsağa gönderilerek vücut dışına atılımı işlemidir.

Alkollü ve benzeri içeceklerin içilmesi ile, ince bağırsaklarda çok önemli görevler yapan bakterilerin ölmesi ile yenen yemeklerin hazmın son safhasının yapılamaması, vücut yapısını ve işlevlerini bozmaktadır.

Kafanın bozuk olması, yemek yemenin kurallarına göre yapılmaması, ince bağırsakta bulunan timorlerin emilim işlemini yanlış yapmasına veya yapamamasına sebebiyet vermektedir.

Bir insan ne yerse yesin, vücut sindirim sistemi ihtiyacı olan maddeleri yeterince alır, ihtiyacı olmayanları da, kalın bağırsak vasıtasıyla dışarıya atar.

Vücudumuzun tamamının işlevi beyin-akıl ile olmaktadır.

Sağlıklı yaşamanın en önemli kuralı, akılla yemek yemekle, akıllı yaşamakla olur.

Vücut fabrikalar zincirinin genel müdürü direktörü olan beynimizi, sindirim sistemimizin de normal çalıştırılması yönünde kullanalım.

Zayıflama-şişmanlama-obez gibi istenmeyen vücut yapılarının, istenilen düzeyde olması için, akıllı yemek, yemek, gerekmektedir.

Kanımızın, filtrasyonunu yapan böbreklerin çalışması ve kanımızdaki istenmeyen atıkların ve ihtiyaç fazlalıklarının atılması işlemi de akıllı yemek yememize ve de akıllı içecek içmemize bağlıdır.

İdrarın zamanında yapılmaması; idrar torbasının şişmesine, idrar yollarının şişmesine, böbreklerin şişmesine ve de böbreklerin iflasına sebebiyet vermektedir.

Ülkemizin, sağlık harcamalarını azaltmak için, sağlıklı yaşama ortamlarını oluşturması gerekmektedir.

Toplu yaşam yerlerinde, bilhassa Pazar yerlerinde tuvaletlerin olmaması-paralı olması-belirli saatlerde ve günlerde tuvaletlerin kitli olması da toplum sağlığını bozmaktadır.

Sosyal ihtiyaçların başında gelen tuvalet ihtiyaçlarının karşılandığı tuvaletlerin yapılmaması veya ücretli olması, sosyal devlet olamadığımızın, önemli bir göstergesidir.

Etkili ve yetkililerin, tuvalet ve benzeri ihtiyaçları kolay karşılamaları, halkın sıkıntılarını görmemeleri veya görmezlikten gelmeleri çok üzücüdür.

İbadethanelerin tuvaletlerinin paralı ve belirli saatlerde kapatılması da ayrı bir yüz karasıdır.

Büyük abdestin tutulması, saatlerce bağırsakların boşaltım ihtiyacının ertelenmesi, karın büyümesine ve ileriki safhalarda kolon kanserine ve çeşitli boşalım rahatsızlıklarına, hemoroid oluşumuna sebep olmaktadır.

Sağlıklı vücut için, sağlıklı ve zamanında yemek, yemek, zamanında sindirilmişlerin, defi hacetinin yapılması gerekmektedir.

Sindirim sistemi ve barsak tembelliğini yenebilmek için, hareketli bir hayat sürdürelim.    

Öncelikle ve özellikle, vücudumuzu imkan dahilinde öğrenelim, sıhhat ve sağlık kurallarına uygun yiyelim-içelim, sağlıklı yaşayalım.  

 

HİKMET SİVRİ

GENEL BAŞKAN

 

TÜMBEYDER 

TÜM BAĞ KUR EMEKLİLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com