- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

Zehir Soluyoruz!

Karabük Çevre Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun ve Mühendisi Hikmet Sivri beraberce yaptıkları basın açıklamasında Karabük’te son günlerde yükselen partikül madde kirliliğine dikkat çekerek, “ PM kirliliği sınırı aşmıştır, Yetkililer bunu görmüyor mu? Çevre Orman Bakanlığı internet sitesinde aldığımız günlük, saatlik değerler ürkütücü boyutta. Cihaz mı bozuk, yoksa kirlilik gerçekten bu değerlerde mi merak ediyoruz. Eğer kirlilik bu değerlerde ise sınırı çoktan aşmış, halk neden uyarılmıyor” diyerek yetkilileri uyardılar.

            Değerlerlerin yüksekliği gerçekten ürkütürken, “yavaş yavaş ölüyor muyuz” sorusu akla geliyor.

             CURUF SAHASI KONTROL ALTINA ALINMALI

Toplantıda ilk konuşan Karabük çevre Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun, Karabük’teki Partikül madde kirliliğinin ana kaynağının Kardemir’in cüruf sahası olduğunu belirterek “ Karabük’te bir haftadır PM kirliliğine bakıldığında 2 Ekim ile 10 Ektim arası değerler 930-932. Bu değerler sınırın iki katı üstünde, hayli yüksek değerler.Bu değerlere bakıldığında son 10 gündür ya havayı kirleten maddelerde artış olmuş, ya da ölçüm yapan cihaz bozuktur. Daha önce bu konuda görüştüğümüz yetkililer bize hava kalitesi ölçüm cihazının kalibre ayarlarının bozuk olduğunu belirttiler. İnsan sağlığı ile ilgili bu derece önemli cihazın neden bozuk olduğuna anlam veremiyoruz. Cihaz bozuksa yaptırılsın, eğer havayı kirleten maddelerde artış varsa halk uyarılsın” dedi.

            Kükürtdioksit oranlarının normal olduğunu belirten Coşkun, Karabük’te 35 bin konuttan 20’bininin doğalgaza geçtiğini, Karabük’ün eskiden olduğu gibi artık hava kirliliğinde ilk ondaki sıralamaya girmediğini ifade etti. 

            Karabük valiliğinin bu ölçümlerle ilgili açıklama yapması gerektiğini vurgulayan Coşkun “ gerçekten kirlilik varsa acil önlemler alınsın, İnsanlar göz göre göre zehirlenmesinler” dedi.

            Şehrin göbeğinde duran Cüruf sahasının gözle izlenen en büyük Partikül Madde kirletme merkezi olduğunu belirten Coşkun “Fabrikada yapılan üretim sonrası meydana gelen tüm kimyasal atıklar bu cüruf sahası içersinde. Cüruf sahasında ağır kimyasal metaller bulunmakta. Bir rüzgar estiğinde şehir üzerinde toz bulutu oluşuyor. Kardemir buranın ıslahı konusunda acil çözümler üretmeli. Biz daha önce Osman Kılavuz döneminde bu konuda Kardemir’e proje hazırlayıp vermiştik” dedi

            OKSİJEN YETERSİZ

Karabük’ün tanınmış simalarından ve her gün bir yerel gazetede makaleler yazan Mühendis Hikmet Sivri ise, Karabük’te 56 noktada ölçüm yapıldığında oksijen oranlarındaki azalmanın bariz şekilde görüleceğini, oksijen yetersizliği nedeni ile bugün gençlerde dahil olmak üzere tüm insanlarda unutkanlık başladığını, bunun temel sebebinin oksijen yetersizliği olduğunu söyledi.  

            Karabük’ün rüzgar kanallarının tıkandığını belirten Sivri “Karabük’ün rüzgar haritası çıkarılmalı. Rüzgar kanalları tıkandığı için inversiyon oluşmakta. Bu da tehlike oluşturmakta” dedi


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com