- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

15 BİN KİLOMETRE DUBLE YOL VE KARABÜK

Adalet ve Kalkınma Partisi, 03 Kasım 2002 seçimlerinde 15 bin km. duble yol yapacağını vaat etti ve İktidar oldu - hükümet oldu - Hükmetmeye başladı ve 15 bin km. duble karayolunun yapımına start verdi.

 

Acaba Biz Karabük Vilayeti olarak bu projenin yapılış tarzını - biçimini işleterek hangi yollarımızın yapımını organize edebiliriz?

 

Yerleşim birimi olarak kümeler halinde sıkışıp kalan bir şehir konumundayız. Yeni yerleşim bölgeleri açamıyoruz, bölgemizi gezdiğimizde, Ankara'nın OR-AN sitesi gibi önü açık yerleşime müsait temiz kent olarak adlandırabileceğimiz o kadar çok arazimiz var ki, buraları görmek, bakarak incelemek gerekmektedir.

 

Karabük'ümüzde kamuya ait iş makinelerini parkımız hayli zengin, bu imkânları kullanarak hangi yolların yapımını gerçekleştirebiliriz?

 

Benim görebildiğim birkaç yolu kısaca Sizlere belirteyim. Tabii ki Karabük ve Safranbolu Şehir İmar Planını bilemiyorum ama baktığım da zaruri ihtiyaç olduğu kanaati uyanıyor bende.

 

Karabük Kayabaşı Köprüsü - Belenköy, Organize Sanayi Bölgesi Yolu,

Fakülte - Öğlebeli Mahallesi - Karabük Ankara Yolu Çıkışı,

Esentepe - Kapullu - Beşbinevler - Bulak Köyü - Safranbolu   Değirmenbaşı Bağlantı Yolları,

Belenköy - Keltepe Bağlantı Yolları,

Pirinçlik Mevkii - Keltepe Küre Yolu.

 

Şimdi bu da nereden çıktı, bütün işler bitti de yol işimi kaldı demeyin. Belenköy'e çıkın, Melise Köyüne doğru bir bakın. Kapullu Köyünden, Beşbinevlere doğru yürüyün, buradan araziyi ve Fakülteyi seyredin, eski Kılavuzlar Köyünün arazilerini görün. Fakülte ile Öğlebeli Mahallesi arasındaki araziden yukarılara doğru tepelere çıkın, gezin. Karabük nasıl görünüyor bir bakın. Bir dürbün alın elinize Keltepe Küre'ye gidin Karabük'ü oralardan seyredin.

 

Hiç mi imkânınız yok, Çamlığın üzerindeki Şahin Tepesine çıkın Bölgeye, yerleşime. Havaya bakın. Şahin Tepesinden Cevizli Dereye - Atatürk Mahallesine, Soğuksu Mahallesine bakın, sonra da nasıl bir şehirde yaşadığınız, güzellikleriyle, çirkinlikleriyle görün ve düşünün. Siz olsanız bu şehrin yerleşimini nasıl yapardınız? Bu durumda neler yapılabilir, yapılmalıdır.

 

Sayın Karabüklülerin, İlgililerin ve Yetkililerin bilgilerine sunarım. Karabük ve Safranbolu arazisinin topografik yapısından dolayı, iyi bir planlama ile güzelliklerin sergilenebileceği, harika mimarilerin uygulanabileceği Ülkemizde belki de tek yerleşim bölgesi. Bizler güzeli çirkinleştirmede çok mu maharetliyiz acaba, Karabük ve Safranbolu ufak tefek makyajlarla ve planlamalarla çok güzel olacaktır. Belki de güzellik yarışmalarına katılacaktır.

 

Güzel güzel olmaz, güzel benim olmayınca sözü ne kadar doğru söylenmiş, Karabük'ümüzü benimseyelim, güzelleştirelim, güzellikler sıhhat ve mutluluk kaynağıdır.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com