- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

TÜRKİYE’NİN ZEYTİN HARİTASI ÇIKARTILIYOR KARABÜK’TE, ZEYTİN ve YAĞLI TOHUMLAR ÜRETİMİ

Zeytin ve zeytinyağının önemi, kıymeti her geçen gün artmaktadır. Sofralık zeytin fiyatlarının durumunu Sizler daha iyi bilirsiniz. Bu gün için en pahalı ürünlerden birisidir.

 

Zonguldak’tan Karabük’e kadar Filyos nehri boyunca tüm arazilerde Sofralık Zeytin yetişebilmektedir. Bölge zeytin ağacının yetişmesi için gerekli olan iklim şartlarını taşımaktadır. Ağacı seven insanların diktikleri zeytin ağaçlarının güzellikleri ve zeytin dolu yapraklan görenleri şaşırtıyor.

 

Zeytin ve zeytinyağının, Ülke ekonomisi bakımından önemine binaen, zeytin ile ilgili yetiştiricilere özel imtiyazlar tanıyan kanun çıkarılmış ve halen yürürlülükte bulunmaktadır. Bölgemizin arazi yapısı iklim ve mevsim durumları göz önünde bulundurularak, yağlı tohumlar ile ilgili bitki ve ağaçların yetiştirilmesi ve bu tip ekim ve dikimlerin özendirilmesi gerekmektedir.

 

Dünyada ve Ülkemizde doğal yağlara olan talepler her geçen gün artmaktadır. Bölge ekonomimizin kalkınması için, elimizde bulunan tüm imkanların ve varlıkların değerlendirilmesi gerekmektedir. Dünya ve Ülke ekonomisinde, tarım küçümsenmeyecek bir yer tutmaktadır. Her Ülke kendi kendisini doyurabilir durumda olmalıdır.

 

Bölgemizin arazi ve iklim yapısı, bitki ve ağaç örtüsü, flora yapısı, ekolojik ürün yetiştirme konulan, tarım ve hayvancılığın sınıflandırılması gibi çalışmaların bir an önce yapılması gerekmektedir.

 

Konu ile ilgili İl Müdürlükleri ve yetkililerin konuya duyarlı davranmaları, Çiftçilerimize ve Köylülerimize, Muhtarlıklara gerekli olan bilgileri vermeleri gerekmektedir.

Saygılarımla,

 

Hikmet SİVRİ


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com