- Beyaz Sayfa
  - Binalarda Yapılarda Tadilat
  - Bostanbükü Içmecesi
  - Ekonomik Yorum
  - Filyos Limanı
  - Hastane Mühendisliği

30 YIL ÖNCE SÖYLEDiK HALA YAPILMADI !! SEÇiM BiLDiRiMiNi GÖRMEK iÇiN TIKLAYINIZ

ANTALYA TEKNOKENT AŞ. KURULDU

Tarım, turizm derken Antalya’da bir de silikon vadisi oluşturulması konuşulmaya başlandı. Size göre teknoloji alanında kentin artıları nelerdir?

 

Yüksel: 2002’de teknoloji bölgeleri konuşulmaya başlandığında, ODTÜ, TÜBİTAK, İzmir bu işte başrol oynadı. İzmir Valisi olduğum o tarihte, teknoparkların kurulup geliştirilmesini sağladım. Antalya’da da benzer çalışmaları başlattım. Nitekim 2004’ün nisan ayında Antalya Teknoloji Bölgesinin kurulması kabul edilerek Resmi Gazete’de yayınlandı. Şirketi kurduk, bütün tarafları işin içine dahil ediyoruz. Vestel, Arçelik, Beko gibi firmaları Antalya’da yatırım yapmaya çağırıyorum. Şirketler Ar-Ge birimlerini buraya taşıyabilir. Yurt dışındaki yatırımcıları da Antalya’ya davet edeceğiz.

 

            Antalya iş dünyasında heyecanla beklenen Teknokent AŞ. Kuruldu. Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan bir imza törenine şirket ortakları, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Ticaret e Sanayi Odası, Eski Yapı Malzemeleri İnşaat San.Tic.Ltd.Şti., Okur Bilgi İşlem Danışmanlık Tic.Ltd.Şti., Dere Tarım Tekstil ambalaj dekorasyon Tic.San.Ltd.Şti, Tesav Özel Sağlık Hizmetleri Tic.Ltd.Şti ve Rito Tohumculuk AŞ. katıldı.

 

            Teknokentin sanayiye araştırma ve teknoloji ortamı sunacağını ifade ederken Özgen sözlerini şöyle sürdürdü. “Teknokentin başarılı olması, katılımcı bir esasta kurulmasına ve kurucu şirkete mümkün olan en geniş üretici desteğinin sağlanmasına bağlı. Bu nedenle tüm kurumlarımızın ve ilgili firmalarımızın Teknokente ayrı ilgi ve desteği göstereceğini ümit ediyoruz.

 

            Ocak 2005’te çıkan bir haberi Sizlerin bilgilerine aktarmak istedim. Karabük, hatta Batı Karadeniz Bölgesi her konuda olduğu gibi, Teknokent kurulması konusunda da birçok özelliklerinden ve imkânlarından dolayı bir cazibe merkezi. Konu ile ilgili onlarca alternatif konular bulunmaktadır.

 

            Karabüklüler artık bakmak ile görmek arasındaki farkı fark etmelidirler. Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının seçimleri yapıldı. Adaylar ve oy veren üyeler, geçmiş yıllarda olduğu gibi, adet, gelenek, görenek, alışılmışlıklarını sergilediler. Seçilmiş arkadaşlara başarılar dileriz.

 

            Ancak, kendi menfaatleri, Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerinin menfaatleri, bölgemizin ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda, ülkemizde ve dünya gelenide sürekli değişkenlik gösteren sınaî ve ekonomik gelişmeleri görmeleri, öğrenmeleri ve de bölgemizde yapılması gerekenlerin yapılması için, Ticaret ve Sanayi Odaları’nın kuruluş kanununda ve yönetmeliklerinde belirtilen görev ve yetkilerini kullanmalarını, TOBB ile sıkı ilişkilere girmelerini, bölgemizin geri kalmışlıktan kurtarmalarını beklemekteyiz.

 

            Yapılacak çok iş, aş var ama yapacak kadro ve müteşebbisi bulmak, isabetli konuları görebilmek e de tatbik edebilmek gerekmektedir. Bakalım, görelim, öğrenelim, yapılması gerekenlerin yapılması için acele edelim. Saygılarımla

 

                                                                                                          Hikmet SİVRİ

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          18 Mart 2005


Anasayfa
 
 
hikmetsivri@hikmetsivri.com